FacebookInstagramEmail

"Vi spelar riktig engelsk krocket."

Jag vill prova på

Fyll i dina uppgifter här

Intresse anmälan till LADIES CUP

17 - 18 aug arrangerar vi med stolthet en damtävling i Golf Croquet. Även denna tävling är unika i krocket Sverige.

Kort om oss

Halmstads Croquet Club

Klubben bildades under maj 2020. Vi var runt och informerade olika intresseföreningar om sporten under hösten 2019. Vi fick då en lång lista med personer som var intresserade av att prova på att spela "riktig engelsk krocket", Golf Croquet.

Tillströmningen har varit bra och vi har en bra bredd av medlemmar.  

Klubben styrs genom en styrelse vald av klubbens medlemmar och är registrerad som en ideell idrottsförening med organisationsnummer.

Spelplaner: Halmstad Krocketarena

Vi spelar nu på två "full size" spelplaner på Halmstad Golfarena, Golfarenan ombesörjer klippning, och underhåll av spelområdet. 

Golfarenan odlar gräs och Halmstad Croquet Club har fått tillstånd att spela krocket där.

Vi benämner spelområdet för Halmstad Krocketarena.

Två matcher kan pågå samtidigt på en plan, det kallas på krocketspråk "double banking". Detta gör att vi kan spela 4 matcher samtidigt och vara max 16 krocketspelare samtidigt vid dubbelspel och 8 vid singelspel.

Det är vårt mål att spelplanen skall vara plan och kortklippt som en golfgreen, alla medlemmar ansvarar för att vara försiktiga och laga ev hål som man orsakat och hjälpa till att hålla undan ogräs.

Utrustningen

Klubben tillhandahåller utrustning med hög kvalité, klubbor i olika storlekar, bågar och klot som är godkända för tävlingsspel. 

Vi har utrustning för hemlån och där man i lugn och ro kan öva på egen hand.

Vi har också en uppsättning av utrustning för att spela svensk krocket. 

Medlemmar kan låna klubba, men vi rekomenderar att man efterhand köper en egen klubba som man kan spela in sig på. En klubba av god kvalitet kostar från 1500 kr och uppåt. Klubben kan  samordan inköp för att spara in på frakt och tullavgifter. 

Klädsel

Engelsk krocket tillhör de gamla sporter, som tex tennis, där man traditionellt bar vita kläder.

Därför är det roligt om man har vita kläder på tävlingar, men det är inget måste. 

Det enda kravet är att man alltid bär ett par skor med platta sulor för att undvika skador på gräsmattan.

Träning

När säsongen tillåter kommer vi ha träning & spel varje onsdag och söndag mellan 10 - 15.

Vi har tränare med diplomerad utbildning vid The Croquet Assosiation Academy i Sussex England. Vi har också knutit åt oss Europamästaren Simon Carlsson som kommer att hjälpa till bl a med träningar.

Vi lär ut allt från hur man håller i klubban, ställer upp, siktar, svingen de olika slagen och spelregler. Träningen försöker vi lägga upp så att vi tränar på olika spelsituationer. Då Golf Croquet är ett mycket taktiskt spel så lär vi också ut taktiskt tänkande.

Vi håller på att undersöka om det finns någon möjligher att vinterträna inomhus.

Medlemskap

Som medlem har du en uppsjö av olika förmåner. Läs mer om medlemskap på enskild sida.

Finanser

De inkomster klubben har är främst  medlemsavgifter och företagssponsering och till liten del greenfee från utomstående som spelar enstaka gånger.

Prova på 

Vi erbjuder att vid ett tillfälle prova på att spela Golf Croquet. Vi börjar med att visa de grundläggande momenten hur man siktar och slår. Man får öva på de vanligaste tre slagen och sedan får man lära sig och prova på hur man spelar Golf Croquet

Privatlektion

Ni kan boka privatlektioner här, där vi hjälper er med finputsning av spelet eller taktik.

Webkamera

Företagsevent  Läs mer

Vad vill vi 

Klubben

Vi vill att klubben skall kunna ge en aktraktiv hälsosam fritidssysselsättning och att man söker sig till oss för vi har en fin atmosfär och att vi har kul när vi träffas och spelar.

Klubben har en vald styrelse som tar alla inriktningsbeslut.

Spelplanen

Spelplanens kvalitet är det som skiljer sig betydligt från vanlig krocket. Man skall spela på en yta som skall vara som en golfgreen och helt plan.

För att man skall kunna få till detta så behövs både kunskap, maskin och konstbevattning.

Vårt mål är att de spelplaner vi har på Halmstads Golfarena, kommer att uppfylla de krav som man kan ställa där internationella tävlingar kan genomföras.

Utrustningen

Vi vill erbjuda krocketspelarna utrustning av mycket hög kvalitet då sporten är en materialsport och kommer bättre till sin rätta. Det skall vara skickligheten som avgör inte turen som det ofta är med undermålig utrustning.

Spelarnas färdigheter

Vi vill genom kvalitativ träning att klubbens spelara får den bästa tänkbara möjligheten till att utveckla sitt spel och taktik.

Tävlingar

Vi vill att alla medlemmar som vill skall få möjlighet att tävla minst en gång per säsong.

Finanser

Vi kommer att behöva finansiella bidrag, sponsorer och andra intäkter för att kunna investera i nödvändig utrustning.

Vision

Vi är en idrottsklubb som idrottar tillsammans  på lika villkor  för kvinnor  och  män,  barn,  ungdomar,  vuxna och äldre, med funktionsnedsättning eller ej.

Träning

För närvarande så har vi träning och spel varje onsdag & söndag mellan kl 10 - 15.

Boka spelplan

Vill någon medlem boka spelplanen vid annan tidpunkt så går det bra att ta en diskussion med Pege Gustafsson som då ser till att sätta upp och ta ned spelplanen. Det finns också möjlighet att  få instruktioner om hur man spelar.

Kickoff - Event

Vi kan hjälpa till att arrangera en familjetävling eller en utmaning med grannarna under några timmar. Vi kan också hjälpa till med en KickOff nu efter semestrarna och där en nystart av ett team/arbetslag etc. kan ske under trevliga förhållanden. Vid denna KICKOFF kan förfriskningar ingå, liksom en vällagad lunchbuffé serveras och anläggningens konferenslokal kan bokas.


Tea time

I hjärtat av traditionella engelska sporter som croquet, cricket och rugby, finns en unik och charmerande tradition – Tea time. Detta ögonblick av gemenskap under matchens paus är inte bara en tid för återhämtning utan också en stund där samhörigheten växer och frodas. 

Spelare och åskådare samlas för att dela en kopp kaffe eller te och njuta av något nybakat, ofta medhavt av någon i medlem. Denna tradition understryker vikten av gemenskap och det sociala utbytet som sporten för med sig, bortom själva spelet.

Croquet info

Golf Croquet

Det finns olika spelformer av engelsk krocket men vill spelar främst Golf Croquet.

Det finns olika skrifter som beskriver Golf Croquet och likheten till golf.

Den spelas på ett ganska stort men ändock begränsat spelområde.

Det gäller att spela mot ett bestämt mål, golfhålet i golf och en båge i Golf Croquet. 

En stor skillnad mot andra krocketspel är att alla behöver inte göra en bågpassage då det räcker med att en spelaren som gör det först får poängen och därefter går alla spelarna vidare mot nästa båge.

Croquet är ett spännande spel av skicklighet, taktik och koncentration och som är stimulerande, konkurrenskraftigt och roligt

Det som gör det så roligt och enkelt

Några faktorer som gör att det är så roligt att spela Golf Croquet:


-Reglerna är enkla och lätt att förstå.


-Till skillnad mot vissa andra krocketspel-former så behöver man inte stå och vänta någon längre tid då motståndaren slår. Det gör att man är i spel nästan hela tiden.


-I och med detta så tar en match inte alls så lång tid.


-En annan faktor som gör spelet så roligt är att det är mycket taktik och det gäller att tänka flera slag i förväg. "Om jag slår så, hur gör motståndaren då och vad kan jag då göra med mitt andra klot?"


-Många tycker det är speciellt roligt att spela dubbel då man kan diskuterar taktiken med sin medspelare.


-Man kan spela krocket i alla åldrar men det lämpar sig speciellt väl för personer som kommit upp i åren. Om man jämnför med andra utomhus sporter för äldre som t ex boule, så är Golf Croquet mycket enklare för kroppen då man inte b ehöver böja sig ned efter kloten. Man behöver inte heller ta i så mycket för att få iväg kloten då det är klubban tyngd som gör jobbet.


-I dessa "Covid-tider" så är det lättare att hålla avstånd till de andra  spelarna.


Uppdatering av denna hemsida

Syftet med vår hemsida är att informera om Halmstads Croquet Club vad vi står för och vad vi vill med klubben i framtiden.

Vår hemsida uppdateras bara vid behov samt att vi informerar om själva sporten. 

Vi hänvisar till olika sociala medel där aktuella händelser framgår.

För våra medlemmar har vi en Medlemsportal.