GalleriProfesionell utrustning

Högkvalitativ utrustning från New Zeelmed ytterst små toleranser. Avståndet mellan klot och bågbenen är 0,8 mm på vardera sida!

Tea Time

"I hjärtat av traditionella engelska sporter som croquet, cricket och rugby, finns en unik och charmerande tradition – Tea time. Detta ögonblick av gemenskap under matchens paus är inte bara en tid för återhämtning utan också en stund där gemenskapen och klubbkänslan växer och frodas"

Tävlingar

Vi arrangerar olika tävlingar: Klubbmästerskap, Svenska Mästskapet, Landskamp och Geocroquet

Medlemmar hjälps åt

Medlemmarna hjälps åt med olika uppgifter för att krocketspel i Halmdstad skall vara i bästa skick

Hjälpmedel för funktionsnedsatta 

Halmstads Croquet Club är medlemmar i Parasportförbundet. Vi håller på att ta fram krocketklubba för personer med rullstol. Vi siktar på att ha en prova på dag på en konstgräsplan framöver. 

Alla är välkomna att prova på

All utrustning lånas ut gratis till medlemmarna och även de som är gäster och vill prova på att spela engelsk krocket. Klubben har även utrustning för hemlån.

Företagsevent

I England har våra instruktörer certifieras för bland annat att lär ut hur man håller, siktar och slår. Efter lite övning så är det dags att spela match. Grundläggande regler är enkla och man lär det allt eftersom spelet pågår.

Skuggorna

När solen står lågt så blir skuggorna intressanta och roliga

Halmstads Golfarena sköter om odlingsområdet

Banarbetarna på Halmstads Golfarena sköter odlingsområdet där vi spelar krocket. Spelplanerna kommer med tiden att bli plana som ett parkettgolv och nedklippta som en golfgreen. Området konstbevattnas vilket är en förutsättning. Tyvärr  har några få personer fått för sig att det är OK att ta genvägen över  odlingsområdet och det är lätt att skador uppstår på underlaget. 

Allemansrätten gäller inte fullt ut på bland annat odlingsområden. 

"Annorlunda bilder"

Blandade motiv.

Klubb emblemet i olika varianter

Texten är under framtagning

Vitklädda spelare inget krav

Vi tycker det är trevligt att spela i traditionell vit klädsel.

Resultat visning - Semaforen

Det vanligaste sättet att visa resultatet i en krocketmatch är färgade klädnypor. Nackdelen är att nyporna behöver plockas bort vid t ex hopp skott. Flera tycker de sitter i vägen och framförallt är det mycket svårt för publiken att hänga med i poängställningen och speciellt när solen ligger på och ännu värre då  man spelar Double banking.

Halmstads Croquet Club har uppfunnit Semaforen med sina färgade bollar på en ställning inte bara i pågående game utan även spelade game, vilket inte nyporna gör. 

Den har gjort succé både bland spelare och åskådare  inte bara i vår klubb utan andra klubbar börjar ta efter, vilket vi givetvis tycker är kul. 

Resultaten syns mycket tydligt på långt håll!